Snelle Italiaanse pasta bolognese

Italiaanse pasta bolognese
Italiaanse pasta bolognese

Snelle Italiaanse pasta bolognese

Elma van Steenis
Het traditionele gerecht heet "Ragù alla Bolognese" en bestaat uit een vleessaus die meestal opgediend wordt samen met tagliatelle. Het vlees is dus het belangrijkste ingrediënt in deze saus. Dit in combinatie met het het langdurig stoven geeft de saus een hartige smaak. Ragù alla Bolognese wordt in Italië nooit opgediend met spaghetti maar geserveerd bij verse tagliatelle of cannelloni.
Ook wordt de saus gebruikt in andere gerechten, zoals (samen met bechamelsaus) in lasagne.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Keuken Italiaans
Porties 3
calorieën 668 kcal

Equipment

  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 375 gram Roerbakgroente
  • 200 gram Tomatensaus
  • 150 gram Penne
  • 100 gram Cherrytomaten
  • 30 gram Regato
  • 15 gram Specerijenmix
  • 300 gram Rundergehakt
  • 100 ml Water
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 50 gram Roomboter

Instructies
 

  • Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en kook hierin de penne in 8 – 10 minuten gaar en giet af.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt 5 minuten op middelhoge temperatuur bruin.

  • Voeg de roerbakgroente toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.
  • Snij ondertussen de cherrytomaten in kleine blokjes.
  • Voeg de tomatensaus, blokjes cherrytomaat, 100 ml water en de specerijenmix toe. Laat het geheel afgedekt 10 minuten stoven op lage temperatuur.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en serveer met de kaas.

Notities

Serveertip:

  1. Lekker met verse basilicum
  2. Liever vega? Vervang het gehakt door Vegan Rulstukjes

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating...




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.