Snelle Italiaanse pasta bolognese
Het traditionele gerecht heet "Ragù alla Bolognese" en bestaat uit een vleessaus die meestal opgediend wordt samen met tagliatelle. Het vlees is dus het belangrijkste ingrediënt in deze saus. Dit in combinatie met het het langdurig stoven geeft de saus een hartige smaak. Ragù alla Bolognese wordt in Italië nooit opgediend met spaghetti maar geserveerd bij verse tagliatelle of cannelloni. Ook wordt de saus gebruikt in andere gerechten, zoals (samen met bechamelsaus) in lasagne.
Equipment
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 375 gram Roerbakgroente
- 200 gram Tomatensaus
- 150 gram Penne
- 100 gram Cherrytomaten
- 30 gram Regato
- 15 gram Specerijenmix
- 300 gram Rundergehakt
- 100 ml Water
- 1 eetlepel Olijfolie
- 50 gram Roomboter
Instructies
- Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en kook hierin de penne in 8 – 10 minuten gaar en giet af.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt 5 minuten op middelhoge temperatuur bruin.
- Voeg de roerbakgroente toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.
- Snij ondertussen de cherrytomaten in kleine blokjes.
- Voeg de tomatensaus, blokjes cherrytomaat, 100 ml water en de specerijenmix toe. Laat het geheel afgedekt 10 minuten stoven op lage temperatuur.
- Schep de gekookte pasta door de saus en serveer met de kaas.
Notities
Serveertip:
- Lekker met verse basilicum
- Liever vega? Vervang het gehakt door Vegan Rulstukjes