Pesto is een Italiaanse saus, en pesto is makkelijk zelf te maken. Oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en/of Parmezaanse kaas, en pijnboompitten …
De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Eenvoudige gerechten, met slechts enkele ingrediënten waarbij de verhoudingen nauwkeurig worden afgewogen, zijn typerend voor de Italiaanse keuken.
Doordat de Italiaanse eenwording pas in 1861 plaatsvond is de keuken sterk regionaal verdeeld. Elk gebied heeft haar eigen specialiteiten en lokale smaak. De Italiaanse keuken is in vele landen bekend, en wordt wereldwijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria’s en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt.
Kaas en wijn spelen een grote rol. Het land kent dan ook vele kazen en wijnen met hun eigen regionale keurmerk. Verder speelt koffie een centrale rol in het Italiaanse leven. De espresso en de cappuccino zijn beide in Italië ontstaan.
Pasta groene pesto met kip
Equipment
-
1 Koekenpan
-
1 Pan
Ingrediënten
- 300 Gram Penne
- 600 Gram Kipfilet
- 1 Rode paprika’s
- 120 Gram Groene pesto
- 1 Courgette
- 2 Uien
- 100 Gram 100 gram parmansaanse kaas
- 100 Gram Groene olijven zonder pit
- Rucolla sla
Instructies
-
Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Kook water in een pan en bereid de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
-
Snipper de uien en snijd de groenten fijn. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui 1-2 minuten.
-
Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bak deze op middelhoog vuur totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
-
Voeg dan de rest van de groenten toe en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 5-7 minuten op laag vuur doorbakken.
-
Voeg ten slotte de pesto en groene olijven toe aan de kip met groenten en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Serveer de pasta op een bedje van rucola en strooi wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
Notities
Italiaans
Pasta groene pesto met kip
Dit pastagerecht is gemakkelijk en snel klaar te maken. Rucola en Parmesaanse kaas geven dit gerecht pit. Check het hier!
Snelle Italiaanse pasta bolognese
Het traditionele gerecht heet "Ragù alla Bolognese" en bestaat uit een vleessaus die meestal opgediend wordt samen met tagliatelle. Het vlees is dus het belangrijkste …