Zelfgemaakte kipnuggets met friet uit de oven

Zelfgemaakte kipnuggets met friet uit de oven
Zelfgemaakte kipnuggets met friet uit de oven

Zelfgemaakte kipnuggets met friet uit de oven

Niels Hummel
De lekkerste kipnuggets en friet uit de oven maak jezelf!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 71 kcal

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 2 Kom
  • 1 Diep bord
  • 1 Bakplaat
  • Stuk bakpapier
  • Keukenrol
  • 1 Saladeschaal

Ingrediënten
  

Kipnuggets

  • 400 gram Kipfilet
  • 100 gram Zure room
  • 1 ⅓ theelepels Paprikapoeder
  • 4 theelepels Mosterd
  • 50 gram Panko paneermeel
  • 20 eetlepels Zonnebloemolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 140 gram Pittige chilisaus

Friet

  • 1 kilo Half kruimige aardappels
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Salade

  • 4 stuks Tomaat
  • 2 Komkommers
  • 100 gram Zure room
  • 2 gram Verse bieslook
  • 2 eetlepels Extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels Witte balsamicoazijn
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Voor de frietjes begin je met de oven voorverwarmen op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frietjes van. Gemiddeld 1/2 tot 1cm breed. Meng deze in een kom met de olijfolie, peper en zout. Bak deze circa 35 minuten in de oven. Schep ze halverwege om
  • Voor de kipnuggets doe je de zure room in een kom. Voeg ook de paprikapoeder, mosterd, peper en zout bij. Roer de ingrediënten goed door. Snijd de kipfilet in stukken wat grotere stukken van ongeveer 5cm. Voeg de stukjes kipfilet bij het mengsel.
    Verdeel de panko paneermeel met peper en zout over het diepe bord. Wentel de kipfilet door de paneermeel, en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  • Leg de keukenpapier op een plat bord en zet deze klaar. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Zorg er goed voor dat de olie heet is. Bak de kip 2-3 minuten aan iedere kant. Als de kip een goud bruin korstje heeft is deze klaar. Als de kip klaar is kun je deze op het bord met keukenpapier leggen.
  • Voor de salade snij je de tomaten in partjes. Snijd de kommer in de lengte door de helft, en vervolgens in halve plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng dan de tomaten en komkommers in de saladeschaal. Voeg de zure room, extra vierge olijfolie, witte balsamico azijn en de bieslook erbij. Meng het geheel in de kom door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating...




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.