Pasta groene pesto met kip
Dit pastagerecht is gemakkelijk en snel klaar te maken. Rucola en Parmesaanse kaas geven dit gerecht pit. Check het hier!
Equipment
- 1 Koekenpan
- 1 Pan
Ingrediënten
- 300 Gram Penne
- 600 Gram Kipfilet
- 1 Rode paprika’s
- 120 Gram Groene pesto
- 1 Courgette
- 2 Uien
- 100 Gram 100 gram parmansaanse kaas
- 100 Gram Groene olijven zonder pit
- Rucolla sla
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook water in een pan en bereid de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snipper de uien en snijd de groenten fijn. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui 1-2 minuten.
- Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bak deze op middelhoog vuur totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
- Voeg dan de rest van de groenten toe en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 5-7 minuten op laag vuur doorbakken.
- Voeg ten slotte de pesto en groene olijven toe aan de kip met groenten en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer de pasta op een bedje van rucola en strooi wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
Notities
Variatietip: vervang de pasta eens door couscous. Of neem in plaats van groene pesto rode pesto en vervang de groene olijven door zwarte olijven.