Pasta groene pesto met kip

Pasta groene pesto met kip

Elma van Steenis
Dit pastagerecht is gemakkelijk en snel klaar te maken. Rucola en Parmesaanse kaas geven dit gerecht pit. Check het hier!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 667 kcal

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 1 Pan

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Penne
  • 600 Gram Kipfilet
  • 1 Rode paprika’s
  • 120 Gram Groene pesto
  • 1 Courgette
  • 2 Uien
  • 100 Gram 100 gram parmansaanse kaas
  • 100 Gram Groene olijven zonder pit
  • Rucolla sla

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Kook water in een pan en bereid de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  • Snipper de uien en snijd de groenten fijn. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui 1-2 minuten.
  • Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bak deze op middelhoog vuur totdat ze een mooie bruine kleur hebben.
  • Voeg dan de rest van de groenten toe en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 5-7 minuten op laag vuur doorbakken.
  • Voeg ten slotte de pesto en groene olijven toe aan de kip met groenten en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de pasta op een bedje van rucola en strooi wat Parmezaanse kaas over het gerecht.

Notities

Variatietip: vervang de pasta eens door couscous. Of neem in plaats van groene pesto rode pesto en vervang de groene olijven door zwarte olijven.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating...




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.