Mexicaanse burritos

Mexicaanse burritos
Mexicaanse burritos

Mexicaanse burritos

Elma van Steenis
Een burrito is een Mexicaans gerecht dat zijn oorsprong heeft in het noorden van Mexico of zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika. Deze delicatesse van de Mexicaanse cultuur bestaat uit een tortilla, vervaardigd uit tarwebloem, meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt of kip, soms ook kaas), en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit. De naam "burrito" komt van het Spaanse burro, hetgeen ezel betekent. Een burrito is dus een ezeltje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Keuken Mexicaans
Porties 4
calorieën 620 kcal

Equipment

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 2 Tomaten
  • 1 Witte ui
  • 1 Rode ui
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Jalapeño peper
  • 1 Limoen
  • 1 Blik bonenmix
  • 1 Zakje Mexiacaanse specerijenmix
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 300 gram Rundergehakt
  • 8 Tortilla wraps
  • 50 gram Geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
  • Maak de paprika's schoon en snij in stukjes. Snij de tomaten in stukjes en pel en snipper de uien en knoflook. Halveer de jalapeño peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de jjalapeño peper fijn.
  • Verhit de olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
  • Voeg de ui, knoflook, paprika en naar smaak de jalapeñopeper toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.
  • Voeg de tomaten, het sap van de limoen, de bonenmix en het zakje Mexicaanse specerijenmix toe en laat 3 minuten zachtjes bakken.
  • Verdeel het mengsel over de wraps en rol de wraps op. Leg de gevulde wraps in de ovenschaal.
  • Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de wraps 10 minuten.

Notities

Serveertip:

  1. Besmeer de wraps voor het vullen met zure room. Garneer voor het serveren met fijngesneden koriander. Varieer ook eens met kip in plaats van gehakt.
  2. Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door vegetarische blokjes of vegetarisch fijngehakt.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating...




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.