Ga terug Email Link

Gerookte BBQ kip sandwich

Bij deze 'gerookte BBQ kip sandwich' roken we eerst de kip, waarna deze kort wordt gegrild voor een smaaksensatie om je vingers bij af te likken. De subtiele citrusaroma's, de punch van zwarte peper, de frisheid van de ranchdressing en de knapperigheid van de stengels bleekselderij: het komt allemaal neer op wat velen als hun favoriet beschouwen. Gebruik altijd kippendijen in plaats van filet voor het meest sappige resultaat.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Gangen: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 4 Personen
calorieën:
Auteur: Elma van Steenis

Equipment

  • 1 BQQ

Ingrediënten

Ranchsaus

  • 50 Gram 50 g mayonnaise
  • ml 50 ml karnemelk
  • 50 Gram Zure room
  • ½ Theelepel Gedroogd bieslook
  • ½ Theelepel Gedroogde dille
  • ½ Theelepel Gedroogde peterselie
  • ½ Theelepel Uiengranulaat
  • ¼ Theelepel Knoflookgranulaat
  • Zout en vers gemalen zwarte peper Naar smaak
  • ½ Sap van citroen

Bleekselderijsalsa

  • 2 Stengels bleekselderij
  • 1 Grote Tomaat 
  • Deel Van een komkommer
  • § Rode ui
  • 1 Eetlepel Gehakte peterselie
  • Zout en vers gemalen zwarte peper Naar smaak
  • ½ Sap van limoen

Overige

  • 700 Gram Kippendijen Liefst scharrel of biologisch
  • 35 Gram 35 g Chick BBQ rub
  • 4 Vers af afbak ciabatta's of kaiserbroodjes
  • 100 Gram 100 g veldsla